Kom jij ons team versterken?

Of een woning voldoende tegen inbraak beveiligd is dat is een vraag die mensen zichzelf wel vaker stellen. Niet geheel onterecht want ondanks dat de inbraak cijfers van Nederland de afgelopen jaren gedaald is wordt er jaarlijks toch nog bij zo’n 50.000 woningen ingebroken. Dat zijn ruim 200 geslaagde inbraken per dag. En dat zijn dan alleen nog de geregistreerde gevallen. Het werkelijke aantal ligt, de niet-geregistreerde en mislukte inbraken meegeteld, ongetwijfeld een stuk hoger. Bijna iedereen kent zo langzamerhand wel iemand die met inbraak, en met de materiële en emotionele gevolgen daarvan, te maken heeft gehad.

Dat er de afgelopen jaren een daling is geweest ligt voor een belangrijk deel in de verbeterde preventie. Initiatieven zoal buurtpreventie, alarmsystemen met alarmopvolging en het nemen van goede sloten nemen hierin een belangrijke bijdrage.

Veilig wonen is een zaak van goede inbraakbeveiliging

Het belang van goede inbraakbeveiliging wordt duidelijk als je weet dat 90% van bovengenoemde inbraken zijn gepleegd in slecht of onvoldoende beveiligde huizen, oftewel: Zijn je ramen en deuren voorzien van goed (-gekeurd) hang en sluitwerk, en neem je enkele preventieve regels en gewoonten in acht dan verklein je de kans op een inbraak met liefst 90%.
De gelegenheidsinbreker
De meest inbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Dit zijn inbraken die gepleegd worden wanneer een crimineel de gelegenheid ziet om eenvoudig zijn slag te slaan. Openstaande ramen en niet afgesloten deuren zijn hier een voorbeeld van.
Een raam of deur kan pas als voldoende inbraak werend worden beschouwd als het sluitwerk minstens 2 SKG sterren telt. Het bijbehorend veiligheidsbeslag zoals cilinders en sluitkommen moeten van gelijkwaardig of hoger niveau zijn. Voor naar buiten draaiende deuren en ramen geldt dat er ook dievenklauwen of veiligheidsscharnieren moeten zijn gemonteerd.
Voor extra beveiliging is het zinvol zijn om aanvullende beveiliging te overwegen in de vorm van een alarmbeveiliging met alarmopvolging.

Inbraak Preventie sloten