Kom jij ons team versterken?

Whatsapp Buurtpreventie groepen groeien gestaag in Laarbeek

Het inwonerinitiatief om Whatsapp groepen te starten die het veiligheidsgevoel in de wijk te vergroten lijkt succesvol. Het wordt gestimuleerd door de gemeente Laarbeek en is een vorm van buurtpreventie 2.0.

Sinds de bijeenkomst op 22 november 2016 op het gemeentehuis te Beek en Donk zijn er in alle dorpskernen groepen bij gekomen. In september 2017 zijn er bij de gemeente 25 Whatsapp Buurtpreventie groepen bekend. Sommige beheerders vragen ook attentie borden aan om hun aanwezigheid en gebied kenbaar te maken. Op dit moment zijn er 14 groepen in Beek en Donk, 5 in Aarle-Rixtel, 4 in Lieshout en 2 in Mariahout, zie plattegrond. Het streven is om heel Laarbeek ‘dekkend’ te krijgen en de beheerders ook met elkaar in verbinding te krijgen.

Beheerders maken hun 06 nummers ook bekend bij de wijkagent van hun dorpskern. Politie neemt zelf geen deel aan de Whatsapp groepen, aangezien zij niet 24/7 in dienst zijn. Politie is te bereiken via 0900-884 of bij spoed 112. Aanmelden van nieuwe groepen kan via veiligheid@laarbeek.nl.

Voorkom dat uw bedrijfspand een drugspand wordt. Bekijk ook deze nieuwsbrief