Kom jij ons team versterken?

Een alarmsysteem geeft alarm bij onraad!

Een alarmsysteem of alarminstallatie is een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij onraad. De meest gangbare term is een inbraakalarm, hoewel de huidige alarmsystemen meerdere mogelijkheden hebben, zoals het detecteren van brand, stroomuitval, inbraak, persoonlijk alarm, etc.

Voor een goede opvolging van deze alarmmeldingen, moet het systeem aangesloten zijn op een particuliere alarmcentrale (PAC). Deze systemen zijn meestal te vinden in bedrijven en woningen. De centralist van de PAC kan de sleutelhouder, bewoner, beveiligingsbeambte dan wel de politie alarmeren (al naargelang de afspraak die gemaakt is). Zij komen dan ter plaatse en controleren waarom het alarm is afgegaan. Ook wordt aangeraden om de tijd tussen een alarm en de alarmopvolging zo kort mogelijk te laten zijn. Hoe eerder men ter plaatse is, hoe eerder de inbreker kan worden opgepakt en de schade kan worden beperkt. Door deze snelle respons wordt voorkomen dat inbrekers denken veilig te zijn en denken dat er toch niet direct gereageerd wordt. De politie wordt niet standaard bij elke inbraakmelding aangestuurd. Zij worden pas bij een geverifieerde melding gewaarschuwd.

VSS Security werkt alleen met VEB Erkende Beveiligingsbedrijven en BORG-gecertificeerde installatiebedrijven.

Mocht u op zoek zijn naar een goedwerkend alarmsysteem, een betrouwbare alarmcentrale en moderne alarmopvolging? dan bent u bij ons op de juiste adres! Wij begleiden u op een zo efficiënt mogelijke wijze.