Kom jij ons team versterken?

Inbraakpreventietips voor de ondernemer.

Rond de vakantie periode hebben mensen extra aandacht voor preventie tegen woninginbraak tijdens hun afwezigheid, maar hoe zit dat eigenlijk met uw bedrijf?
Voor ondernemers is het inbraakrisico namelijk minstens net zo groot, jaarlijks krijgt 1 op de 10 bedrijven te maken met een inbraak. Een goede voorbereiding kan ellende tijdens uw welverdiende vakantietijd voorkomen of op zijn minst beperken.

Hier volgen een aantal Inbraakpreventietips die u kunnen helpen

 • Stel VSS Security op de hoogte van de vakantie periode waarin u afwezig bent.
 • Loop de lijst met sleutelhouders nog even na en zorg dat er ook tijdens de vakantie altijd een sleutelhouder beschikbaar is. U kunt ook VSS Security aanwijzen als sleutelhouder. Zo hoeft u of uw medewerker niet zelf op een alarm af. En dat is wel zo veilig voor u en uw medewerkers.
 • Zorg er voor dat uw brand- of inbraakalarm niet onnodig af gaat. Zijn accu’s bijvoorbeeld toereikend om een aantal weken te overbruggen?  Factoren die invloed kunnen hebben op detectoren zijn dieren, ventilatoren, ventilatieopeningen, stof, gordijnen, versieringen of planten.
 • Een bedrijfsgebouw dat niet of slecht verlicht is, vormt een aantrekkelijk doelwit. Zet inbrekers in het licht via beveiligingsverlichting met een schemerschakelaar en bewegingssensor op donkere plaatsen.
 • Als uw pand omringd is door hoge bomen en struiken, verhoogt dat de kans op inbraak. Zorg dat uw pand vanaf de openbare weg goed zichtbaar is, dan zijn inbrekers dat ook.
 • Inbraak in uw bedrijfspand is gemakkelijker als niemand op uw bedrijfspand let. Vraag buren of omwonenden of ze een oogje willen houden op uw pand. U kunt ook aansluiting zoeken bij een collectieve beveiliging van het bedrijventerrein.
 • Zorg ervoor dat er geen ladders, vuilcontainers, pallets of andere hulpmiddelen ter beschikking staan van inbrekers. Ze gebruiken deze om binnen te klimmen. Leg deze bijvoorbeeld vast aan een ketting en zet ladders binnen.
 • Zorg ervoor dat een inbreker na binnenkomst niet direct zijn buit kan verzamelen. Plaats uw apparatuur zoals laptops, flatscreens en digitale camera’s zoveel mogelijk uit het zicht en niet te dicht bij deuren en ramen.
 • Heb je een kluis? Gebruik die dan voor waardevolle spullen / documenten.
 • Het ligt voor de hand, maar het kan niet genoeg benadrukt worden: sluit alles goed af. Goede sloten en grendels hebben natuurlijk alleen maar zin als je ze ook echt gebruikt. Dus vergeet óók de ramen niet, en deuren / ramen op een eventuele verdieping. Heeft u ramen die u nooit opendoet? Schroef ze dan vast aan het kozijn.
 • Zet geen overduidelijke afwezigheidsboodschap op je voicemail / antwoordapparaat

VSS Security wenst u een prettige vakantie.